Altijd Doorgaande Verbetering

29-04-2009 - door Nelly de Jong (ConFront Coaching en Training)

Verandering aanbrengen in allerlei gewoontes en patronen in je leven lijkt vaak lastig. Toch is er wel een effectieve manier voor om dat voor elkaar te krijgen. Naast het stellen van een uitdagend doel het werken met beloningen voor jezelf en het uitgaan van het principe van Altijd Doorgaande Verbetering een belangrijk hulpmiddel.

Versterking verbinding in de hersenen

Veel mensen stappen in de valkuil dat volgende week of volgende maand alles ineens veel beter moet zijn. Als dat dan niet meteen lukt, haken ze af en is de verbinding in de hersenen van het oude patroon alleen maar weer verder versterkt. "Ik kan het toch niet', denk je dan als je bv. weer een afslankpoging onderneemt. Vervolgens voel je je weer rot en ben je weer meer uit balans.

Kleine stapjes verbetering

Kijk eens of je er een proces van Altijd Doorgaande Verbetering van kunt maken. Het lukt je vast wel om 1% in een week te verbeteren. Als je iedere week 1% verbetert, heb je over een jaar 50% verbeterd en over twee jaar 100%. Misschien overschat je net als veel andere mensen wat je in een maand kunt bereiken en onderschat je wat je in een jaar kunt bereiken. Kijk of je in kleine stapjes verbetering kunt aanbrengen.

Jezelf belonen

En minstens even belangrijk: Beloon jezelf voor iedere verbetering die je hebt aangebracht. In plaats van dat je je zelf op de kop geeft omdat het een keertje mis is gegaan, beloon je jezelf voor alle dingen die je steeds beter doet. Dat brengt veel meer motivatie en stimulans dan dat je jezelf naar beneden haalt omdat het je niet is gelukt alles in een maand te veranderen. Erken en beloon jezelf in alles wat je doet. Geef jezelf het totale plezier en genieten. De zege van de overwinning. Je zult er verslaafd aan raken. Zorg er dus voor dat je iedere kleine verbetering op je weg opmerkt.

Hulp nodig?

Bel 058-266 33 49 of mail voor een kennismakingsafspraak.

Bezoekadres: Dotingastate 102 in Leeuwarden, Friesland.v

Nelly de Jong, Coach Loopbaanadviseur ConFront Coaching en Training, 29 april 2009

Stem of voeg dit artikel toe aan: Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Toevoegen aan Furl Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Reacties op 'Altijd Doorgaande Verbetering'

Beatrice zei op vrijdag 13 februari 2015 om 12:22:
Learning a ton from these neat aricslet.

Jessi zei op donderdag 10 december 2015 om 23:20:
You put the lime in the cooncut and drink the article up.

Daisy zei op woensdag 8 februari 2017 om 03:30:
This artcile went ahead and made my day.

i love pron zei op donderdag 20 december 2018 om 20:09:
PnWUrR Well I really liked reading it. This article provided by you is very useful for accurate planning.

Plaats uw reactie bij dit artikel


wordt niet weergegeven
optioneel

Nelly de Jong

Nelly de Jong is Coach en Loopbaanadviseur bij ConFront Coaching en Training

Meer artikelen van Nelly de Jong, website

Word auteur bij Ondernemersraad.nl

Een artikel schrijven voor Ondernemersraad.nl is een uitstekende gelegenheid om uw expertise te delen met andere ondernemers en tegelijkertijd naamsbekendheid en autoriteit op te bouwen binnen uw vakgebied.

Ook meeschrijven? Gebruik ons aanmeldformulier!