Een pond veren vliegt niet als er geen vogel in zit

31-12-2007 - door Hans Oelen (Palaver)

Een pond veren vliegt niet als er geen vogel in zit. Mensen die ergens in geloven en er voor gaan, zijn vaak al van verre te herkennen.

Vaak laten ze zich niet van de wijs brengen en zijn gericht op de goede zaak. Geld speelt daarbij vaak een ondergeschikte rol, sterker nog, geld is vaak een afleidende factor en brengt mensen in het spel die het alleen maar voor het geld en alle daarbij komende pracht en praal doen. Natuurlijk, de schoorsteen moet roken, maar voor mensen met passie is dit een bijzaak.

Passie in de verkoop is het verschil wat het verschil maakt, het is uiteindelijk de allesbepalende factor.

Als je aan alle voorwaarden voldoet, keurige professionele persoonlijke presentatie en verzorging, goede voorbereiding, op de hoogte bent van alle relevante ins en outs, beschikt over alles wat er te weten valt, het verkoopgesprek op techniek volledig onder de knie hebt, weet hoe je een gesprek moet afsluiten....., maar je passie ontbreekt, ga dan maar liever naar huis.

Hoe is het gesteld met uw passie?
Een lastige vraag?
Zou dit voor u een lastige vraag mogen zijn?
Misschien mag ik u helpen met de beantwoording.
Deze hulp bied ik u graag aan, maar wel op de voor mij karakteristieke wijze, want ook hier geldt: Wie vraagt leidt.

  • Waarin onderscheidt u zich als verkoper van uw collega's?
  • Waarin onderscheidt uw bedrijf zich van de concurrentie?
  • Waarin onderscheidt uw product zich van de concurrentie?
  • Waarom moeten met ú zaken doen?

Bent u al eens geconfronteerd met deze laatste vraag? Ik stel u deze vraag, omdat vele verkopers hier volledig op dicht slaan. Dit betekent voor u het voordeel, dat u ten opzicht van al die vele anderen uw meerwaarde kunt tonen, door met evenveel passie op deze vraag te kunnen antwoorden.

Waar je echter wel op moet letten bij de beantwoording van deze vraag, is dat passie niet in je hoofd zit, maar in je onderbuik. Ga de klant dus niet vertellen dat je over alle relevante kennis beschikt en dat je producten... Dit kost je namelijk de order.

Passie gaat over gevoel! Het gevoelsantwoord op deze gevoelsvraag moet daarom komen uit je gevoel en met gevoel gepresenteerd worden.

Een inspirerend voorbeeld?
"Omdat we er beiden niet alleen voor staan. Bij vragen, opmerkingen of problemen staat er bij ons een heel team met specialisten voor u klaar om u te ondersteunen en zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Onze samenwerking wordt daardoor niet bepaald door één persoon. Wij staan er met z'n allen voor u te omringen met de beste specialisten, zodat we u ook de beste diensten en producten kunnen aanbieden en zodoende u kunnen garanderen, als unieke klant te worden ondersteund en beleverd".

Waarom u zaken met mij zou moeten doen? Dat leg ik u graag uit. Ik ben een trainer/coach uit de praktijk. Het is nog steeds mijn dagelijkse praktijk en het is mijn vak, die ik met passie vervul. Ik ga er mee slapen en sta er mee op. Het is mijn ambitie en persoonlijke missie om samen met u en uw mensen de resultaten te bereiken die ú voor ogen hebt en die u en uw klanten gelukkig maken. Dat is ook de reden dat ik er véél mee bezig ben en steeds beter wil worden, zodat ik ú ook steeds beter van dienst kan zijn. Ik ga voor louter tevreden klanten, wat betekent dat ik hoge eisen stel aan de kennis, inzichten en vaardigheden die ik inzet binnen uw organisatie, want ik werk vanuit de instelling dat ík pas succesvol ben wanneer ú dat bent.

Heb ik hiermee uw vraag beantwoord?

Hans Oelen, Directeur eigenaar Palaver, 31 december 2007

Stem of voeg dit artikel toe aan: Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Toevoegen aan Furl Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Reacties op 'Een pond veren vliegt niet als er geen vogel in zit'

fnmjqyxzw zei op zondag 22 mei 2016 om 00:32:
You've got one of the greatest web-sites

nba 2k17 zei op donderdag 16 juni 2016 om 12:27:
Basically want to state I'm thankful I stumbled on your webpage!.

see pron zei op vrijdag 21 december 2018 om 01:52:
SaFYOO Wow! This could be one particular of the most useful blogs We ave ever arrive across on this subject. Actually Fantastic. I am also an expert in this topic so I can understand your hard work.

Plaats uw reactie bij dit artikel


wordt niet weergegeven
optioneel