12 tips om succesvol(ler) te ondernemen

15-02-2008 - door Marco Bouman (Online-Marketingmachine)

Iedere ondernemer of manager streeft naar succesvol zijn en hiermee de gewenste resultaten te behalen. Maar heel veel mensen lukt het niet of onvoldoende om echt succesvol te zijn in wat ze doen. Waarom zijn sommige mensen zeer succesvol en waarom lukt dit anderen nauwelijks of niet? Daarover gaat dit artikel.

De tips die u in dit artikel leest komen o.a. voort uit een onlangs gehouden online marktonderzoek naar de universele ingrediënten van succes. De resultaten uit dit onderzoek geven een goed antwoord op de vraag: Wat maakt succes? Hoe kan ik succesvol ondernemen? Graag wil ik deze resultaten met u delen.

Waar komt succes vandaan?

Komt succes door louter toeval, of is succes aan te leren? 369 respondenten (ondernemers en managers) hebben in een online marktonderzoek aangegeven waar zij denken dat succes vandaan komt. En het antwoord blijkt heel simpel: succes komt van binnenuit. En is niet toe te schrijven aan bijvoorbeeld leeftijd, geslacht of keihard werken.

Dit betekent dat succesvol ondernemen voor iedereen is weggelegd, mits ú de ingrediënten kent en op een goede wijze toepast. In de essentie komt succes voort uit 3 stappen:

  1. Werk aan uw (onder)bewustzijn
  2. Werk aan uw instelling en grondhouding
  3. Werk aan uw persoonlijke succesplan

Hoe kunt u nu op een praktische manier aan de slag om succesvol(ler) te worden in uw werk? Onderstaande 12 tips helpen u bij het succesvol(er) worden.

1. Werk aan uw (onder)bewustzijn (tip 1 t/m 4)

Door de eeuwen heen zijn we als mens 'geprogrammeerd' met overtuigingen. Onze (groot) ouders en omgeving hebben ons een rugzak met 'waarheden' meegegeven die we dagelijks 'onbewust' volgen. Maar heel vaak staat ons onderbewustzijn haaks op wat we echt willen bereiken. Waar we in geloven wordt waarheid. Hoe kun je succesvol je onderbewustzijn voor je laten werken?

"Geloof in mezelf" werd als meeste genoemd als veroorzaker van succes (door 84% van alle respondenten).

Tip 1: Belemmerende overtuigingen opsporen

Vaak houden we onszelf 'tegen' om te realiseren wat we echt willen, onbewust wel te verstaan. In ons onderbewustzijn zijn al onze overtuigingen (wel duizenden) opgeslagen. Veel van deze overtuigingen helpen ons echter niet om succesvol te zijn. Deze overtuigingen opsporen is een belangrijke eerste stap in het proces van succesvol(ler) worden. Zo helpt de overtuiging "de concurrentie is moordend" u niet als u groei wilt realiseren.

Tip 2: Dienende overtuigingen kweken

Nadat essentiële 'in de weg zittende' overtuigingen zijn opgespoord, kunnen ze vervangen worden door dienende overtuigingen. Zelf vond ik bijvoorbeeld 'koud bellen' vreselijk omdat ik het gevoel had dat men niet op mij zat te wachten. Ik heb geleerd dat deze gedachte me niet brengt waar ik wou zijn. Nu ken ik mijn kracht en weet ik dat er veel bedrijven op zoek zijn naar mijn expertise. Deze dienende overtuiging heeft mijn belemmerende gedachte vervangen. Met als gevolg dat ik nu succesvolle resultaten boek met telefonische acquisitie.

'Dit zijn de top 5 overtuigingen die het meest onderschreven worden door succesvolle mensen uit het marktonderzoek naar succes ziet er als volgt uit:

  1. Ik ben expert op mijn gebied
  2. Ik heb vreselijk veel plezier in mijn werk
  3. Ik vind het heerlijk om andere mensen te helpen
  4. Ik weet altijd precies wat ik wil
  5. Mij lukt altijd alles

Tip 3: Manage uw gedachten

Onderzoek heeft aangetoond dat de gemiddelde mens zo'n 30.000 gedachten heeft per etmaal. Een groot deel van deze gedachten is vaak negatief van aard, voorbeelden: 'dit wordt helemaal niets', 'mooi gezegd, maar...' en 'maar niet voor mij'. Wanneer u succesvol wilt zijn, dan is het noodzakelijk om gedachtes te denken die gerelateerd zijn aan succes. Uw gedachten managen helpt u bij het bewust worden waar u in uw gedachten mee bezig bent. Waar denkt u bijvoorbeeld nu aan?

Tip 4: Denk succesvol

Succesvol zijn begint bij succesvol denken. Uw gedachten worden niet meer 'bestuurd' door uw onderbewustzijn. Vanuit uw bewustzijn denkt u alleen in de richting waar u heen wilt gaan, met succes als eindbestemming. Uw dienende overtuigingen helpen u hierbij. Iedere keer als u even 'verkeerd' denkt, dan gaat u terug met uw gedachten naar wat u wilt bereiken, naar uw succes. Door dit met herhaling te doen creeert u een nieuw 'succesvol' pad in uw onderbewustzijn, uw pad naar succes.

2. Werk aan uw instelling en grondhouding (tip 5 t/m 9)

Het niet realiseren van de gewenste succes komt vaak omdat onze aandacht onvoldoende gericht is op succes. Zowel in kwantitatieve en kwalitatieve zin. Ons denken, handelen en spreken bestaat uiteindelijk uit energie. De energie waarmee wij aan het werk zijn trekt 'automatisch' mensen, gebeurtenissen en situaties aan die zich op dezelfde frequentie van energie bevinden. Hoe enthousiaster wij over iets zijn, hoe positiever de resultaten zijn, mits het enthousiasme echt gemeend is. En als we iets doen puur omdat het moet, dan zijn de resultaten niet wat we willen.

Tip 5: Handelen vanuit passie

Alles wat u doet vanuit moeten, doet u niet vanuit uw eigen drijfveren en overtuigingen. U doet het wel, maar liever niet. Zorg ervoor dat u de dingen die u doet, doet vanuit uw persoonlijke drijfveren, vanuit willen. Daar waar u bijvoorbeeld enthousiasme of passie inbrengt, komt dit ook weer naar u terug. Respondenten uit het marktonderzoek die succesvol zijn vinden dat 'handelen uit passie' een zeer belangrijke factor van succes is.

Tip 6: Handel met volle aandacht

We zijn geneigd om op de automatische piloot door het leven heen te rennen. We willen zoveel, we plannen onze agenda vol en we haasten ons. We doen heel veel dingen eigenlijk maar half of te snel, en dan zijn we verbaasd dat ook de doelstellingen voor maar de helft worden gerealiseerd. Doe de dingen die u doet met volledige aandacht. Het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit die u erin stopt.

Tip 7: Richt je aandacht op wat goed gaat

Bij de meeste mensen gaan 90% van de dingen die ze op een dag doen goed. En daar is niets mis mee. Maar velen van ons zijn 90% van hun tijd in hun hoofd bezig met de 10% van de dingen die niet goed gaan. Uw aandacht richten op negatieve zaken brengt u in een niet gewenste instelling. Waarbij u niet gewenste resultaten zult realiseren.

'Op nummer 2 van genoemde succesfactoren door 'succesvolle mensen' uit het online marktonderzoek staat: "positief denken"

Tip 8: Bedank

Een goede manier om uzelf in een goede instelling te krijgen is bewust dankbaar te zijn voor alles wat u wordt aangeboden. De meeste mensen bedanken uit automatisme (onderbewustzijn) en weten bijvoorbeeld niet zo goed hoe ze met complimentjes moeten omgaan. Zodra u om u heen onbeperkte mogelijkheden ziet om dankbaar over te zijn, bent u absoluut in de opperbeste instelling om dat te realiseren wat u wenst.

Tip 9: Geef

Een andere krachtige manier om uzelf in de juiste instelling te krijgen is door te geven. Met geven doet u iemand anders een plezier. Met geven bent u altijd bezig met iets positiefs, met het creëren van waarde voor een ander. Door bijvoorbeeld uw klanten / prospects zomaar iets wat van waarde te geven ontstaat een extra betrokkenheid die u kan brengen naar uw gewenste succesvolle resultaat.

3. Werk aan uw persoonlijk succesplan (stap 10 t/m 12)

Successen boeken blijft vaak uit doordat onvoldoende helder is wat de concrete doelstellingen zijn. En als doelstellingen wel zijn geformuleerd dan zijn ze vaak te bescheiden om succes te spreken. We zijn geneigd om 'nuchtere' prognoses te maken en we kijken vaak te veel naar de markt en te weinig naar onszelf. Precies weten wat u echt wilt realiseren is de 3e schakel in het proces van succesvol(ler) worden.

Tip 10: Ontwikkel een heldere visie

Een helder beeld ontwikkelen van wat u echt wilt realiseren is essentieel. Zonder bestemming kan de reis nooit slagen. De visie die u ontwikkelt wordt gefundeerd door uw dienende overtuigingen. Werken aan uw visie en deze zo vaak mogelijk overdenken zorgt voor een nieuw pad in uw onderbewustzijn. En zodra uw onderbewustzijn dit heeft geaccepteerd, dan gaat het voor u werken. Het visualiseren van uw visie versnelt de acceptatie ervan.

Tip 11: Focus op je eigen kracht

Veel bedrijven stellen hun doelstellingen afhankelijk van externe bronnen. Zo kijken ze bijvoorbeeld naar de concurrentie en naar de potentie in de markt. Maar waar ze zich dan niet van bewust zijn is dat het begrip concurrentie uitgaat van een model van schaarste. Het is daarom veel slimmer om te kijken naar de eigen kracht. Richt u zich hierop dan focust u op de kansen en mogelijkheden in plaats van op de beperkingen.

Tip 12: Succesvolle doelen stellen

De meeste van ons hebben netjes geleerd dat doelstellingen SMART moeten zijn: Specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Dit is een leuk rijtje, maar niet voldoende om echt succes te realiseren. Doelstellingen moeten succesgericht zijn, dus in lijn liggen met uw persoonlijke visie. En bescheidenheid of nuchterheid liggen niet in het verlengde van top successen boeken. Hoe zien uw doelstellingen eruit?

Ik hoop dat dit artikel u heeft geïnspireerd om aan de slag te gaan met succesvol(er) ondernemen. Ik heb geprobeerd volledig te zijn, maar wellicht heeft u aanvullingen die u met andere wilt delen? Uw reactie op dit artikel is van harte welkom.

Marco Bouman, Directeur Online-Marketingmachine, 15 februari 2008

Stem of voeg dit artikel toe aan: Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Toevoegen aan Furl Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Reacties op '12 tips om succesvol(ler) te ondernemen'

louboutin soldes zei op zondag 7 december 2014 om 12:30:
hey my partner and i unintentionally lost this htaccess file, very cud any person help me out and about the way i cud said bak??? pls fast Now i am operating Filezilla 3. 2 . eight. just one along with the approach to featuring. htaccess is.

nike air max 2014 zei op maandag 15 december 2014 om 17:18:
i believed apple ipad tablet should have numerous great characteristics!!! nevertheless with a lack of much more significant items!! <br />good details gentleman!!!

longchamp pas cher zei op zondag 21 december 2014 om 14:23:
Naturally , what a great website along with enlightening posts, I'm going book mark your website. Provide an awsome day!

Doudoune Canada Goose zei op woensdag 31 december 2014 om 18:55:
I usually find yourself hearing Grooveshark even though. <3 myself many grooveshark!!

¥Æ¥£¥ó¥Ð©`¥é¥ó¥É ¥Ö©`¥Ä zei op zaterdag 3 januari 2015 om 16:01:
いきまくぎれいパーフォーマンスたびぐせねらいそうとうこっきうまれたてかどばんしゆうティンバーラン�ブー�レディースいりょくまみかんつうふじゅくとういにとかすクロラールむいちぶつかわぐつかも�

Navid zei op vrijdag 13 februari 2015 om 18:37:
I've been lonkoig for a post like this for an age

Seyna zei op donderdag 10 december 2015 om 23:46:
Graag deel ik mijn ervaring van de sieknwermang met Arianne.Een aantal weken terug zat ik met mijn handen in het haar. Ik heb een dochter (van toen ruim 3 maanden) die niet sliep, veel jengelde en erg onrustig was. Ik wist niet wat ik ermee moest, voelde mij niet gehoord door de kinderarts en wilde graag verder onderzoeken om meer inzicht te krijgen in de situatie. Toen ben ik met Arianne in contact gekomen. Telefonisch heeft Arianne eerst met mij gesproken over de situatie zoals ik die ervaarde, thuis met mijn dochter. Wat zij deed, hoe zij reageerde en hoe ik het probeerde op te lossen en aan te pakken. Daarna heeft Arianne dit vertaald naar wat er dan in mij gebeurde, ze heeft mij echt een spiegel voorgehouden. Ik herkende veel in alles wat Arianne vertelde. Behalve dat ze mij inzichten en handvatten gaf om mee aan de slag te gaan, was ik ook erg blij dat er eindelijk naar mij geluisterd werd. In de weken erna hebben we nog twee keer gesproken. In die gesprekken hebben we besproken hoe het nu ging en heeft ze me nog extra tips en ideeebn meegegeven. Alles bij elkaar vond ik het erg prettig om dit samen met Arianne te doen. Ik ben rustiger geworden, ik herken dingen in mezelf sneller en ik kan ze ook makkelijker accepteren. Met mijn dochter gaat het inmiddels beter, ze slaapt meer en is helemaal tevreden.

mia pron khalifa zei op donderdag 20 december 2018 om 18:23:
dGXoCh You have made some good points there. I looked on the net for additional information about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

Plaats uw reactie bij dit artikel


wordt niet weergegeven
optioneel