Waar succes begint

12-12-2007 - door Marco Bouman (Online-Marketingmachine)

Veel ondernemers en managers denken dat het niet mogelijk is om te realiseren wat zij willen. Veel van hen zijn best tevreden, maar de meeste hebben het gevoel dat er veel meer in zit. Komt succes louter door toeval, of is succes voor iedereen haalbaar en aan te leren? Daarover gaat het dit ingrediënt van succes dat ik met u wil delen.

Door de eeuwen heen zijn wij als mens geprogrammeerd met overtuigingen. Onze ouders en onze omgeving hebben ons een rugzak vol met ‘waarheden’ meegegeven die we dagelijks ‘onbewust’ volgen en waarnaar we leven. Ons onderbewustzijn bevat ontelbare ‘waarheden’ en patronen en helpt ons bij veel van wat we doen.

Denk bijvoorbeeld aan de autorit naar uw werk, u rijdt ‘automatisch’ de juiste weg. Dit is effectief zolang ons onderbewustzijn ons de gewenste kant op stuurt. Maar heel vaak is dit niet het geval, bijvoorbeeld bij angst, twijfel, onzekerheid etc. Dan belemmeren onze overtuigingen ons bij het realiseren van onze doelen.

Onze overtuigingen (en we hebben er wel duizenden) bepalen grotendeels welke keuzes we maken in ons leven. En deze keuzes bepalen uiteindelijk ons potentieel. Als u bijvoorbeeld de overtuiging heeft dat “de concurrentie moordend is in onze branche” dan snapt u wellicht nu beter waarom extra klanten binnenhalen zo stroef verloopt. Door deze overtuiging geloven we zelf niet sterk genoeg dat er een overvloed is aan klanten. Met als resultaat precies waar we in geloven: tegenvallende resultaten.

Tip: Verander belemmerende overtuigingen en vergroot uw potentieel

Belemmerende overtuigingen opsporen en vervangen door dienende overtuigingen opent de weg naar succesvol groeien. Bereid zijn om anders tegen zaken aan te kijken. Uw waarheid is slechts dat wat u geloofd. Als u succesvol wilt zijn, begin dan met succesvol te denken. Laat overtuigingen die haaks staan op wat u wilt bereiken los en vervang ze door dienende waarheiden.

Marco Bouman, Directeur Online-Marketingmachine, 12 december 2007

Stem of voeg dit artikel toe aan: Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Toevoegen aan Furl Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Reacties op 'Waar succes begint'

Ketmani zei op donderdag 10 december 2015 om 23:41:
说道:We are a gaggle of vlrunteeos and opening a brand new scheme in our community. Your web site offered us with helpful information to paintings on. You've performed a formidable process and our whole neighborhood might be grateful to you.

Plaats uw reactie bij dit artikel


wordt niet weergegeven
optioneel