Genoeg.....

31-12-2007 - door Hans Oelen (Palaver)

Veel mensen pijnigen zichzelf met de vraag, hoe ze hun geld zullen investeren of beleggen. Dit lijkt een interessant item, maar dat valt eigenlijk wel mee, want wat écht een item van belang is, is de vraag op welke manier en met name waarin we onze gedachten en onze aandacht investeren.

Veel van onze aandacht laten we gaan naar zaken die fout zijn gelopen, terwijl we vergeten om aandacht te investeren in alles wat wél goed ging! We realiseren ons kennelijk niet half, dat datgene waar je je focus op richt, alleen maar groter wordt!

Ooit succesvol geworden door negatieve of sombere gedachten?

In 1976 had ene meneer A. Chandler een interview met Arnold Schwarzenegger: Chandler vroeg Arnold destijds wat zijn concrete plannen waren na het stoppen met bodybuilding. "Ik word de nummer 1 box-office filmster in heel Hollywood" zei hij kalm en met zelfvertrouwen Voor de goede orde, dit interview vond plaats op het moment dat nog bijna niemand buiten de wereld van bodybuilding ooit van Schwarzenegger had gehoord!

Chandler vertelde later dat hij z’n uiterste best had moeten doen om z’n gezicht in de plooi te houden en vroeg vervolgens hoe hij die positie dacht te gaan bereiken. Arnold's uitleg hierover klonk onwaarschijnlijk simpel: "Wat je moet doen is een visie creëren over wat je wilt worden en wat je wilt bereiken, en dan je voor 100% in te leven dat hetgeen je wilt al werkelijkheid is."

Misschien heb je hier al eens iets over gehoord of gelezen, er is namelijk een simpele vaardigheid die je kan helpen een boost te veroorzaken in hetgeen je nu doet en nu realiseert en manifesteert. Deze vaardigheid is ontleend aan enkele onderzoeken die in de vorige eeuw hebben plaatsgevonden en die hebben aangetoond dat er een zuivere overeenkomst is terug te vinden bij succesvolle mensen van de afgelopen eeuw, waaronder Andrew Carnegie, Henry Ford en Thomas Edison.

Alle mensen, die meer dan succesvol zijn geweest nemen hun dromen serieus, zetten deze om in een duidelijke visie (visioen ) en herhalen deze visie vervolgens dagelijks, zodat het onderbewustzijn er in gaat geloven.

Wil jij volgend jaar meer omzet?

Ben jij net als Arnold Schwarzenegger in staat om je NU al volledig, met volle overtuiging, voor te stellen dat je nu al meer omzet realiseert dan je geprognosticeerd hebt of zelfs ooit voor mogelijk hebt gehouden?

Voor de duidelijkheid, in ons onderbewustzijn ligt alles opgeslagen wat wij persoonlijk geloven wat kan en niet kan en wat onze mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Het is wat wij geloven, niet wat wetenschappelijk waarheid hoeft te zijn. Zodra het onderbewustzijn de visie accepteert, straal je automatisch en als vanzelf de visie uit, waardoor de inhoud van de visie vroeg of laat bewaarheid wordt.

Het is bekend dat een mens uiteindelijk alles gelooft wat hij tegen zichzelf herhaalt, ongeacht of het waar is of niet. Het onderbewustzijn maakt geen onderscheid tussen constructieve of destructieve gedachten en emoties. Het onderbewustzijn werkt met het materiaal dat wij aanleveren met onze gedachten. Het zal een angstige gedachte evengoed in werkelijkheid omzetten als een gedachte vol moed of geloof. Het voert gewoon uit – manifesteert – wat wij er dag na dag instoppen.

Het is een natuurwet dat dezelfde actie altijd leidt tot hetzelfde resultaat, kortom wanneer je leert om zaken op een speciale manier te doen, levert het je gegarandeerd de gewenste resultaten op. Alles heeft te maken met die ene natuurwet, de wet van oorzaak en gevolg.

Geen wet van geloof en gij zult krijgen, want die bestaat niet, ook geen wet van succes krijg je door hard te werken, want die bestaat ook niet. Wanneer je volgens de wet van oorzaak en gevolg zaken op een specifieke manier doet, dan is het resultaat wat jij je voorstelt onderweg.

Hans Oelen, Directeur eigenaar Palaver, 31 december 2007

Stem of voeg dit artikel toe aan: Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Toevoegen aan Furl Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Reacties op 'Genoeg.....'

Karina zei op donderdag 10 december 2015 om 23:29:
All-Star TumblerApril 14, 2013Pur-fect question for me (:Okayy 4 Christmas i got this book by Teen Vogue has all the top dgreiness in thw world like Marc Jacobs and Reed Krakoff. Well it helps you with all you need in the fashion world! like how you should get a intern job and how you make it in the fashion world! Check out my fashion blog too (: its on sources check it out (: The book is called the Teen Vogue HANDBOOK: an insider's guide to Careers in Fashion!!! i have it next to me 2 ALL the time .I got it at books a million 24.95 for USA

Plaats uw reactie bij dit artikel


wordt niet weergegeven
optioneel