Vijf tips om uw website te promoten

06-08-2007 - door Sint Smeding (Smeding Concepts)

U hebt tijd en geld gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe internetsite, maar hoe gaat het dan verder? Om uw nieuwe website te laten slagen, is het belangrijk dat deze gezien wordt. Daarom in dit artikel een aantal direct toepasbare tips om uw site onder de aandacht te brengen.

Het promoten van een website kan natuurlijk door een budget te reserveren voor marketing, maar er manieren om uw site te promoten die vaak nog meer resultaat opleveren.

 1. Vermeld uw website consequent in bedrijfscommunicatie
  Hoewel de meeste van uw relaties via andere wegen wel op uw website terecht zullen komen, is het belangrijk om te beginnen bij de basis. Wordt uw internetadres genoemd op briefpapier, visitekaartjes en in brochures? Heeft u bedrijfsauto's waarop u uw site kunt vermelden? Door uw domeinnaam te gebruiken in uw communicatie zullen klanten sneller denken aan de optie om meer informatie over uw bedrijf of een dienst op te zoeken op uw website.

  Vergeet ook niet een link naar uw website op te nemen in uw standaard e-mailhandtekening!

 2. Zorg voor informatieve en onderscheidende content
  Een veel voorkomende valkuil bij het opzetten en onderhouden van websites is de inhoud. Bij veel websites zie je dat de teksten sterk vanuit het perspectief van het bedrijf achter de site zijn geschreven. Beter is de bezoeker centraal te stellen. Vermijd het gebruik van 'wij' in zinnen en gebruik in plaats hiervan 'u'. Achtergrondinformatie over uw branche en regelmatige updates maken uw site interessanter voor bezoekers en zorgt dat ze vaker terugkeren.

 3. Meld de website aan bij relevante startpagina's
  U kent ze wel, linkpagina's met websites rondom een bepaald thema. Veel internetters maken er gebruik van als ze gericht naar iets op zoek zijn. Omdat ze door kundige redacteuren worden beheerd, hechten zoekmachines ook veel waarde aan sites die erop worden vermeld. Zorg er voor dat uw site vermeld staat op startpagina's die voor u relevant zijn. Een overzicht van bijna alle Nederlandse startpagina's is te vinden op de website Startnederland.nl.

 4. Zorg voor promotiemateriaal
  Soms bestaat bij vaste klanten en leveranciers de mogelijkheid dat zij gratis een logo, button of banner van uw bedrijf willen vermelden op uw website. Besteed aandacht aan dergelijke uitingen, zorg ervoor dat ze herkenbaar zijn en dat de boodschap duidelijk is. Als u vaste banners gaat of laat ontwikkelen voor uw website dan kunt u deze ook gemakkelijk gebruiken wanneer u besluit om met banners te gaan adverteren op het internet.

 5. Een goed begin is het halve werk
  De promotie van uw website begint op het moment dat deze voor het eerst online verschijnt. Letterlijk. Zorg van te voren voor een persbericht dat u tegelijk met de lancering kunt verspreiden onder uw klanten, leveranciers en (regionale) pers. Uw relaties zullen uw inspanningen om de informatievoorziening rondom uw bedrijf te verbeteren waarderen. En als u voldoende nieuwswaarde in uw aankondiging weet te stoppen levert het u misschien ook wat gratis media-aandacht op.

Hebt u ook een bruikbare tip om op eenvoudige wijze (bijna) gratis een website te promoten? Laat deze dan achter in de reacties!

Sint Smeding, eigenaar Smeding Concepts, 6 augustus 2007

Stem of voeg dit artikel toe aan: Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Toevoegen aan Furl Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Reacties op 'Vijf tips om uw website te promoten'

Klayveer zei op vrijdag 11 december 2015 om 00:00:
laten we het dan idd een ander genre noemen @ DharSon, ja, comlnus zijn over het algemeen niet meer dan 500 woorden volgens mij @ Renesmurf, de meesten onder ons denk ik

Plaats uw reactie bij dit artikel


wordt niet weergegeven
optioneel

Sint Smeding

Sint Smeding is eigenaar van Smeding Concepts, dat zich naast het exploiteren van eigen websites heeft toegelegd op het aanbieden van internetdiensten aan het MKB.

Meer artikelen van Sint Smeding, website

Word auteur bij Ondernemersraad.nl

Een artikel schrijven voor Ondernemersraad.nl is een uitstekende gelegenheid om uw expertise te delen met andere ondernemers en tegelijkertijd naamsbekendheid en autoriteit op te bouwen binnen uw vakgebied.

Ook meeschrijven? Gebruik ons aanmeldformulier!